wtorek, 13 października 2015

Tartaletki z ciasta francuskiego z kozim serem, gruszką i figami

Tartaletki z ciasta francuskiego to szybki i łatwy przepis na lekką przekąskę albo kolację. :)


 
 
 
Składniki:
- ciasto francuskie
- 2 gruszki
- 3 figi
- ser kozi
- świeża bazylia (do dekoracji)
 
 
 
 
Przygotowanie:

Z ciasta francuskiego wycinamy okręgi i wkładamy do foremek wysmarowanych masłem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy foremki na około 15 minut. Gdy ciasto się podpiecze (lekko zarumieni) wyjmujemy i nadziewamy tartaletki kozim serem, pokrojonymi w plasterki figami oraz gruszkami. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut. Tartaletki podajemy ciepłe, ozdabiamy bazylią.
 
 

 
 


 
 
 
Bon Appétit! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz