Składniki: (na 4 porcje)
- 360g mięsa wołowego (można użyć piersi z kurczaka)
- 1 kapusta pekińska
- 1 cebula dymka
- 1 cebula
- pomidor
- świeży ogórek
- ząbek czosnku
- bułka do kebabów
- oliwa z oliwek
- przyprawa do gyrosa
- sól
- pieprz
- sos czosnkowy
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na drobne kawałki. Posypać przyprawą do gyrosa i drobno posiekanym ząbkiem czosnku. Odstawić na jakiś czas.
Na patelni grillowej wlać odrobinę oliwy z oliwek. Podsmażyć mięso. Przyprawić solą i pieprzem.
Poszatkować kapustę. Pomidory, ogórek i cebulę pokroić w plastry.
Bułkę pokroić na 4 części. W każdej zrobić kieszonkę i posmarować delikatnie masłem, aby nie była za sucha. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na około 10 minut.
Do bułki włożyć kapustę, mięso i pokrojone w plastry warzywa.
Polać sosem czosnkowym lub ketchupem.
Bon Appétit :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz