poniedziałek, 5 października 2015

Pierś z kurczaka w marynacie z pesto, pomidorami i mozzarellą oraz mixem sałat

Przepis prosty, szybki i bardzo smaczny.






 
 
 
Składniki:
- 0,5 kg piersi z kurczaka
- gotowy sos pesto
- 2 pomidory średniej wielkości
- 1 opakowanie mozzarelli
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- 1 opakowanie mixu sałat
 
Sos do sałatki: oliwa z oliwek, miód, musztarda
 
 
 
 
 
 
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć grubą warstwą pesto. Do naczynia żaroodpornego wlać łyżkę oliwy z oliwek i włożyć przygotowane piersi. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut.
Pomidory oparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry.
Mozzarellę również pokroić w plastry.
Upieczonego kurczaka wyjąć na chwilę z piekarnika. Na każdą pierś położyć kilka plastrów pomidorów, a na nie mozzarellę.
Wstawić na kilka minut do piekarnika, aby ser się delikatnie rozpuścił, ale nie zaczął przypalać.
Podawać z mixem sałat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bon Appétit! :) 
 


 
 
 
 
 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz