piątek, 20 listopada 2015

Pieczone jabłka

Pieczone jabłka z miodem, orzechami, migdałami, rodzynkami i cynamonem.

 
 
 
 
Składniki: (dla 2 osób)
- 2 jabłka
- 3 łyżki miodu
- garść orzechów włoskich
- migdały
- rodzynki
- cynamon


 

Przygotowanie:
Jabłka umyć i osuszyć. Odciąć "kapelusz" i wydrążyć gniazda nasienne tworząc koszyczek na nadzienie. W miseczce miód, drobno pokrojone orzechy i migdały. Przygotowane nadzienie nałożyć do wydrążonych jabłek i posypać z wierzchu cynamonem i godzinkami. Jabłka można przykryć odciętymi wcześniej kapeluszami. Ułożyć w piekarniku nagrzanym do 170 stopni i piec około 15-20 minut.

 
Bon Appétit :)
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz