poniedziałek, 16 listopada 2015

Hamburger domowy

Soczysty, pyszny fast food, czyli najlepszy domowy hamburger!




Składniki:
- 500 g mielonego mięsa
- 1 cebula
- 1 jajko
- bułki do hamburgerów
- żółty ser pokrojony w plastry
- pomidor
- świeży ogórek
- sałata
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek

sosy: ketchup, musztarda

Przygotowanie:
Mięso umieszczamy w misce dodajemy jajko sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kulkę na kotlety. Ich średnicę dopasowujemy do wielkości bułki (podczas grillowania/smażenia trochę się skurcz). Hamburgery grillujemy na rozgrzanym grillu lub smażymy na patelni grillowej z każdej strony. Smażymy tak długo, aż się pięknie przyrumienią.
Na tej samej patelni możemy delikatnie zeszklić cebulkę.
Bułki kroimy na pól i podgrzewamy je delikatnie w piekarniku.

Bułkę napełniamy dodatkami i gotowym mięsem.


 
 
Bon Appétit :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz