czwartek, 26 listopada 2015

Muffiny jajeczne z cukinią

Fajny pomysł na śniadanie!! :) Muffiny jajeczne to świetna alternatywa dla smażonych omletów.

Składniki: ( na 5 porcji)
- 5 jajek
- cukinia
- wędlina
- ser tarty mozzarella
- masło
- oregano
- bazylia
- pomidor
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wędlinę pokroić w drobna kostkę. Jajka wbić do miski i roztrzepać. Dodać do jajek składniki: cukinię, wędlinę, łyżkę startego sera, oregano, bazylię, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Formę do muffinek wysmarować masłem.  Powstałą masę jajeczną wlać do foremek na muffiny. Na wierzchu położyć plasterek pomidora. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut.


 
Bon Appétit :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz