Składniki:
- 1 arkusz ciasta francuskiego ( 400g)
- 1/3szklanki drobnego cukru do wypieków
- 1 łyżka cynamonu
Przygotowanie:
Cukier wymieszać z cynamonem. Cisto położyć na powierzchni oprószonej cukrem. Posypać częścią cukru zmieszanego z cynamonem, lekko dociskając. Zwinąć ku sobie brzegi ciasta, kończąc na środku ciasta. Pokroić na plasterki. Ułożyć płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dosyć dużych odległościach od siebie, ponieważ bardzo rosną. Posypać resztą mieszanki cukru z cynamonem i lekko spłaszczyć dłonią.
Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut (do zezłocenia). W połowie pieczenia przewrócić ciastka na drugą stronę.
Bon Appétit :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz