Składniki: (na 4 porcje)
- 250 g makaronu penne
- 450 g szpinaku mrożonego
- 200 g śmietany 18%
- 150 g sera pleśniowego ( np. gorgonzola)
- 6 suszonych pomidorów
- 4 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy pokrojone w kostkę ząbki czosnku oraz mrożony szpinak. Śmietanę wylewamy na patelnię i całość gotujemy około 15 minut. Dodajemy ser pokrojony w kostkę. Następnie dokładamy suszone pomidory pokrojone na mniejsze paski. Chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, al dente.
Do przygotowanego wcześniej sosu wrzucić ugotowany makaron i dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz