poniedziałek, 8 lutego 2016

Ser manchego z galaretką z pigwy

Prawdziwe przyjęcie nie może obejść się bez smakowitych i wyjątkowych przystawek. Dziś przystawka w wersji słodkiej. :)



Składniki:
- 200 g suszonych moreli
- 150 g galaretki z pigwy
- 400 g sera manchego
- 1 łyżka posiekanych migdałów
- rozmaryn do przystrojenia

Przygotowanie:
Suszone morele moczyć w ciepłej wodzie ok. 15 minut, następnie pokroić w paski. galaretkę z pigwy lekko podgrzać w garnku, dodać pokrojone morele i wymieszać.
Ser pokroić razem ze skórką w plasterki o grubości 5 mm. plasterki pokroić na małe trójkąty.
Galaretkę z morelami nałożyć na trójkąty sera. Posypać posiekanymi migdałami i udekorować umytym rozmarynem.




Bon Appétit :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz