poniedziałek, 1 lutego 2016

Bezglutenowy chleb bananowy

Bardzo smaczny chleb, który można zjeść na śniadanie, a po południu ukroić sobie kolejny kawałek na deser. :)




Składniki:
- 3 banany
- łyżka siemienia lnianego
- szczypta cynamonu
- 2 ½ łyżki oleju kokosowego
- 1 ½ szklanki mąki kokosowej
- 3 łyżki wrzącej wody




Przygotowanie:
W misce rozgnieść widelcem banany. Do drugiej miski wsypać łyżkę siemienia lnianego i zalać 3 łyżkami wrzącej wody. Zostawić na chwilkę (aż powstanie papkowata konsystencja). Do miski z bananami dodawać pozostałe składniki, oraz powstałą z siemienia lnianego "papkę". Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Blaszkę do pieczenia chleba wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przełożyć do foremki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 50-60 minut.

 
 
Bon Appétit :)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz