Składniki:
- 3 banany
- łyżka siemienia lnianego
- szczypta cynamonu
- 2 ½ łyżki oleju kokosowego
- 1 ½ szklanki mąki kokosowej
- 3 łyżki wrzącej wody
Przygotowanie:
W misce rozgnieść widelcem banany. Do drugiej miski wsypać łyżkę siemienia lnianego i zalać 3 łyżkami wrzącej wody. Zostawić na chwilkę (aż powstanie papkowata konsystencja). Do miski z bananami dodawać pozostałe składniki, oraz powstałą z siemienia lnianego "papkę". Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Blaszkę do pieczenia chleba wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przełożyć do foremki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 50-60 minut.
Bon Appétit :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz