wtorek, 15 grudnia 2015

Tortellini z szynką i warzywami

Błyskawiczne, bardzo smaczne i syte danie. Doskonałe na obiad lub ciepłą kolację.




Składniki:
- opakowanie tortellini z serem
- szynka wędzona 15 dkg
- papryka czerwona
- pomidor
-cebula
- szczypiorek
- łyżka oleju
- sól
- bazylia, majeranek

Przygotowanie:
Tortellini gotujemy w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
Wszystkie składniki: szynkę, paprykę,pomidora bez skórki kroimy w kostkę. Na dużej najlepiej głębokiej patelni podsmażam najpierw szynkę, cebulę, po chwili paprykę, jak troszkę zmięknie to dodajemy pomidora. Doprawiamy majerankiem i bazylią. Kiedy pierożki są już prawie miękkie,przekładamy je łyżką cedzakową na patelnie szynką i warzywami. Mieszamy wszystko bardzo delikatnie drewniana łyżką, kiedy składniki sie połączą nakładamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem.


 
Bon Appétit :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz