czwartek, 23 czerwca 2016

Brownie z truskawkami

Brownie to przepyszne ciasto czekoladowe i wspaniały dodatek do kawy.

 



Składniki:
- 200 g masła
- 300 g gorzkiej czekolady
- 3 jajka
- 250 g cukru
- 135 g mąki
- truskawki

Masa z serka philadelphia:
- serek philadelphia
- 100g cukru pudru
- aromat waniliowy

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Formę wyłożyć  papierem do pieczenia.
Masło pokroić na kawałeczki, włożyć do rondelka i na małym ogniu roztapiać mieszając. Gdy masło będzie w połowie roztopione dodać 2 czekolady (200 g) połamane na kosteczki i mieszając od czasu do czasu wszystko roztopić na małym ogniu, nie podgrzewając za bardzo masy.
W oddzielnej misce zmiksować  jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować na gładką masę.
Dodać mąkę i zmiksować na jednolite ciasto, następnie wymieszać z pokrojoną na kawałki ostatnią czekoladą. Wyłożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 20 minut. Wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostudzenia.
Masa z serka philadelphia- wszystkie składniki zmiksować w misie miksera.
Krem wyłożyć na ostudzone brownie. Udekorować truskawkami.

 

 
Bon Appétit :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz