Składniki:
- makaron tagiatelle
- 3-4 ząbki czosnku
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy
- 125ml dobrego białego wina
- 2 puszki tuńczyka w oliwie (po ok. 120g)
- 2-3 duże garści pomidorków koktajlowych
- garść tartego sera (parmezan)
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Na większej patelni roztapiamy masło i oliwę (można wykorzystać tą z tuńczyka). Dodajemy posiekane ząbki czosnku. Po minucie dolewamy wino i doprowadzamy do jego odparowania. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Dorzucamy do odparowanego sosu winno-maślanego. Podsmażamy razem ok. 2 minut. Dorzucamy ugotowany makaron i pokrojonego na mniejsze kawałki tuńczyka. Doprawiamy intensywnie solą i pieprzem i tartym serem.
Bon Appétit :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz