wtorek, 26 kwietnia 2016

Ser manchego z oliwkami

Co może być bardziej hiszpańskiego niż ser Manchego...?
To przepyszna i bardzo prosta przystawka.




Składniki: (na 4 porcje)
- 200 g sera manchego
- 200 g zielonych oliwek
- 2 małe cebule
- 8 ząbków czosnku
- 14 łyżek oliwy z oliwek
- 1 pęczek pietruszki


Przygotowanie:
Ser manchego pokroić na kawałki wielkości kęsa. Oliwki wypestkować i przekroić na pół. Cebulę i czosnek obrać, cebulę drobno posiekać.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do naczynia, dodać rozgnieciony przez praskę czosnek. Dolać oliwę z oliwek i wszystko wymieszać.
Pietruszkę umyć, osuszyć, drobno posiekać i dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszać, przykryć i odstawić na 2 godziny.
Ser manchego z oliwkami podawać, gdy osiągnie temperaturę pokojową.



 
 
Bon Appétit :)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz