Składniki:
- 1 granat
- sałata lodowa lub ozdobna
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 100 g sera feta
- 1 młoda cebula
- kilka gałązek świeżego tymianku (opcjonalnie)
Sos winegret: sól, pieprz, 4 łyżki oliwy extra vergine, 3 łyżki syropu klonowego lub miodu, 2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
Wyłuskać ziarenka granatu. Sałatę poszarpać, ułożyć na półmisku. Pomidorki przekroić na połówki, położyć na sałacie. Posypać pokruszoną fetą, posiekaną cebulką. Wszystko doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posypać granatem.
Wymieszać składniki winegretu i polać po sałatce, posypać listkami tymianku.
Bon Appétit :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz