Składniki:
- 1 opakowanie tortellini (z ulubionym nadzieniem)
- 125 g mozzarelli (sprawdzą się też mini kulki mozzarelli)
- 250 g słodkich pomidorków koktajlowych
- garść świeżej bazylii
Dressing:
- 1 średni pomidor
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 2 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka oregano
- sól
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Sparzony i obrany pomidor blendujemy z obranym ząbkiem czosnku, mieszamy z pozostałymi składnikami i odstawiamy na godzinę.
Pomidorki myjemy, większe kroimy na połówki. Tortellini gotujemy w osolonej wodzie (kupne wg instrukcji na opakowaniu). Odsączamy i przekładamy do miski, dodajemy pomidorki i pokrojoną na małe kawałki mozzarellę. Mieszamy z posiekaną bazylią i dressingiem.
Bon Appétit :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz