wtorek, 1 marca 2016

Nadziewane papryki z mięsem mielonym i oliwkami

 
 
 
 
 
Składniki:
- 4 długie strąki papryki
- 500 g mięsa mielonego
- 2 cebule
- 6 ząbków czosnku
- 100 g nadziewanych oliwek
- 100 g kaparów
- 100 g rodzynek
- 1 suszona papryka chili
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
 
 
 
 
Przygotowanie:
Ze strąków papryki usunąć nasiona i odkroić wierzchy. Umyć i posmarować oliwą z oliwek. Mięso mielone usmażyć na patelni. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Wymieszać z oliwkami, kaparami i rodzynkami. Dodać składniki do mięsa. Chili oczyścić z nasion, drobno zetrzeć i dodać do farszu.
Farsz wymieszać z przecierem pomidorowym, przyprawić solą i pieprzem, gotować tak długo aż płyn prawie całkowicie wyparuje.
Papryki napełnić farszem i odstawić na pewien czas w naczyniu żaroodpornym, by nabrały smaku.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Papryki piec około 30 minut.
 
 
 
 
 
Bon Appétit :)
 
 
 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz